tirsdag, maj 25, 2010

En formiddag med sang og musik.......

Jeg har været på arbejde i et par timer i dag, i forbindelse med et kursus afholdt for ansatte der arbejder med mennesker med demens, fik vi en af de sidste dage en opgave, som vi skulle tilbage i afdelingen og løse. Vi var 3 kollegaer fra vores demensafsnit, der gik sammen om opgaven og vi valgte at arbejde med Aktiviteter og Livskvalitet. Emnet blev sang og musik og vi fik vores trofaste og frivillige sangduo til at komme og spille og synge for os.
 Det blev en stor succes og vi fandt ud af, at der virkelig var et behov for vores 8 demente beboere, fordi de ikke er så glade for, at komme op i den store cafe i den anden afdeling, de er mest trygge i deres egen omgivelser. Det er ikke sidste gang, at vi afholde vores egen lille "Sang og Musik" cafe.

3 kommentarer:

Sigrid S. Eriksen sagde ...

Dejligt at læse om god demenspleje - også selvom jeg mest er i blogland for at læse om strik. Det andet kan så være en dejlig bivirkning ;-)

Lin sagde ...

Sikke nogle dejlige farver der er paa det garn du fik. Hvad kvalitet er det???? Det er altid skoent at blive forkaelet.
Demens, det kan ikke vaere helt enkelt at omgaaes i hverdagen, men det maa vaere en fantastisk foelelse at se dem "lyse op". Dejligt initiativ. Og hvad med de paaroerende???? Er det saadan noget de kan give tilbagemeldinger om eller er "episoden" glemt saa snart det er overstaaet????????( spoergsmaal om baade paaroerende og patienter/beboer)

Fru Larsen sagde ...

Det er skønt når man har været på et kursus, at overføre det til praksis. Dejligt eksempel du her kommer med. Jeg arbejder med aktiviteter og herunder meget demens. Desværre er aktiviteterne i demensafsnit i det daglige ikke så højt priorteret hos plejepersonalet. Der er ikke tid og ressourcer til det. Ihvert fald ikke hvor jeg arbejde, her er det aktivitetspersonalet der tager over. I følge kvalitetsstandarder må vi ikke tilbyde borgerne mere end 2 aktivitetstilbud om ugen, og hvad er det på en hel uge? Så dejligt at høre at der nogle steder er andre boller på suppen :)) Jeg vil frygtelig gerne suppelere med en anden god aktivitet: Nemlig Danmarksspillet, her bruger jeg kun spørgsmålene. Det er super godt og man bliver tit overrasket over hvad borgerne egentlig kan huske :)) Fortsat godfornøjelse med demensarbejdet :))