fredag, august 01, 2008

Ferie i Østrig og Harzen


En dejlig ferie i Østrig og Harzen er slut. At vores ferie netop skulle afslutte i Harzen var ikke bestemt hjemmefra, men på grund af dårligt vejr i Østrig, kørte vi videre til Harzen, hvor solen skinnede.
I Østrig lå vi på en campingplads ved Kössen og vi havde denne hel fantastiske udsigt fra vores campingvogn. De første dage var vejret dejligt og vi kunne gå ture i den dejlige natur. Desværre blev det koldt og regnvejr og vi havde 1½ dag, hvor vi sad og hyggede os i campingvognen, spillede UNO, samlede puslespil og så Disneyfilm på dvd. Alligevel valgte vi at køre videre til Harzen. Et andet dansk par kunne anbefale en god campingplads, for ellers havde vi aldrig kørt til Harzen.


Inden vi nåede Harzen kørte vi til Rothenburg ob der Tauber, hvor vi fandt en sød lille campingplads, hvor vi overnattede.
Denne middelalderby var virkelig et besøg værd, jeg er helt betaget af de små krogede gader, blomsterne og de gamle skæve huse, de små søde butikker, det hele er smukt indrammet af den gamle mur.Byen er især kendt for det store julemarked, der med den over 500 år gamle traditioner er en af de ældste julemarkeder der findes. Vi besøgte blandt andet Käthe Wohlfahrts julebutik, vi kunne have brugt flere dage derinde, det var som at gå rundt i et eventyr. Priserne var desværre også derefter og derfor købte vi ikke noget i den butik, men valgte at gå ned i de små sidegader, hvor priserne var knap så høje. Udenfor Käthe Wohlfahrts holdt denne bus en rigtig eventyrbus :-))

Inden vi nåede Harzen, var vi forbi den tyske udgave af Legoland, vi har sæsonpas og kom derfor gratis ind. Parken er ligeså flot som den vi kender i Billund, men i Tyskland, havde de lavet en mini udgave af en Legofabrik og det var spændende at se, hvordan der bliver lavet legoklodser.

I Harzen var vejret dejligt og på den campingplads vi lå på, var 80% danskere og rigtig mange børnefamilier, det var noget der passede Rasmus, for han trængte til, at lege med nogle danske børn.
Vi kørte lidt rundt i området, besøgte byen Goslar som også er meget flot gammel by, her fandt jeg jeg lækker garnbutik (mere om det senere). Vi kørte rundt i den tyske natur og fandt et udkikspunkt hvor vi kunne se over til Bloksbjerg, hvor vi sender vi hekse hen til Skt. Hans :-)).

En dejlig ferie, jeg fik ikke strikket så meget, men det skal jeg nok få indhentet.

7 kommentarer:

Merete sagde ...

Velkommen hjem.
Det lyder til at have været en skøn ferie. Jeg har heller aldrig holdt ferie i Tyskland, men man burde nok overveje det efter din beskrivelse
Merete

nettie sagde ...

Velkommen hjem, sødde!
Hva' hedder pladsen i Harzen og hvilken by ligger den i nærheden af? Vi har selv været i Harzen et par gange, men har ikke været superheldige med campingpladsernes faciliteter til småbørn (det var dengang i ferierede med camplet og ungerne var HELT små).
Harzen er skønt og ligger ikke så langt væk. Vi har overvejet vinterferie dernede.
Glæder mig til at høre mere.
kh
nettie

Tineke sagde ...

Velkommen hjem! Harzen er nemlig fint at gæste, vi var der for 3 år siden ( på vej sydover ) hvor vi lå på en campingplads i Bad Harzberg, som er børnevenlig og har en fin legeplads. Ikke langt derfra ligger en kæmpelækker friluftsbad, hvor det kun koster 10 kr per person at komme ind, og så har de 7 - 8 pools.

Annette sagde ...

Det lyder som en meget vellykket ferie...med råhygge i campingvognen..

Bebiane sagde ...

Jeps Tineke, campingpladsen hedder
Bad Harzberg og ligger dejlig tæt til alting.
Kh. Bebiane

Rikke sagde ...

Åh dog... jeg skal til Harzen om to uger, så jeg følger med spænding med i fortsættelsen omkring garnbutikken i Goslar :D
Jeg synes nemlig ikke rigtig jeg kan finde ud af at søge efter garnbutikker i Harzen...

Taxastrikkeren sagde ...

Vi har været i Rothenburg ob der Tauber flere gange.Hver gang har vi liiiige købt en kugle til juletræet hver.Ja,de ER dyre,men det er nu lidt lækkert at have dem der i den mørke tid - og så kan vi huske hvem der har købt hvilken kugle.Og også hvorfor den har den facon og farve som den nu har.